Over Catharina

Even voorstellen,

Ik, Catharina Huisman, moeder van drie dochters en oma van een kleinzoon, ben  creatief therapeute en kunstenaar ben nu aangekomen op een punt in mijn leven dat ik mijn kwaliteiten naar buiten ga brengen. De weg ernaar toe is een lange geweest, zo gaat nu eenmaal. Want om ergens te komen moet je inzet en bereidheid tonen. Nou dat is het wel waard geweest! Zeg ik achteraf.

Ik, Catharina Huisman, moeder van drie dochters en oma van een kleinzoon,  creatief therapeute en kunstenaar ben nu aangekomen op een punt in mijn leven dat ik mijn kwaliteiten naar buiten ga brengen. De weg ernaartoe is een lange geweest, zo gaat nu eenmaal. Want om ergens te komen moet je inzet en bereidheid tonen. Nou dat is het wel waard geweest! Zeg ik achteraf.

Thuiskomen

Bij een bezoek aan een medium kreeg ik hele goede handvaten mee om aan de slag te gaan met mijn talent. Mijn mond viel open. Het voelde als ‘thuiskomen’. Dit talent had zich namelijk al op een eerder moment ontvouwen. Zonder dat ik er weet van had. 

Op de terugweg naar huis was het me in een klap duidelijk. Mijn praktijk waar ik tekentherapie gaf, gaat op de schop. Ik ga me volledig richten op mijn mediamieke schilderen en het geven van intuïtieve schilderlessen. Dit laatste is iets wat ik erbij deed, maar is nu mijn hoofddoel geworden.

In verbinding met de ‘Bron’

Het is zo dat ik tijdens het schilderen in verbinding ben met de ‘Bron’. Je kunt het ook mediamiek schilderen noemen. Het zijn schilderijen die een energetische waarde en een helende werking kunnen hebben.

Wat een openbaring, ik begreep het meteen. Nu snapte ik in een klap mijn manier van schilderen. Ik schilder al heel wat jaren en zei altijd tegen mensen, ‘ik weet niet wat ik schilder, het gaat vanzelf’. Alles werd me in een seconde duidelijk.

Samenwerking

Ook is er een samenwerking met mijn vriendin Trienke Minkema ontstaan. Trienke werkt al vele jaren via haar mediumschap als dromencoach. Tevens ontvangt zij teksten die te lezen zijn in de door haar geschreven boeken.

Terwijl ik aan het schilderen was, ontving Trienke teksten. Op deze manier werd het achtste boek van Trienke geboren. ‘Opstaan voor eigen waarheid – Innerlijk meesterschap leven’. In het boek staan drieëntwintig schilderijen van mij afgebeeld. Dit gebeuren heeft mij een enorme boost gegeven en mijn leven kreeg een totaal andere wending. Zie hieronder een citaat uit dit boek:

Als het vuur van uw scheppingskracht met het water van uw gevoel kan samengaan, worden er steeds opnieuw nieuwe ideeën en creaties geboren. Deze kunnen dan in dienst van het grote geheel gesteld worden.”

Fragment uit ‘Opstaan voor eigen waarheid – Innerlijk Meesterschap leven

Mijn werk

Op dit moment werk ik twee dagen in mijn atelier en daarnaast werk ik twintig uur met mensen met N.A.H. (niet aangeboren hersenletsel). Daar geef ik intuïtief schilderen en tekenen. In alle opzichten word ik aangespoord op mijn talent. Dat voelt feestelijk en het geeft mij tegelijkertijd een enorme energie.

Nu rest mij nog jullie te verwelkomen op mijn website, waar ook mijn gemaakte schilderijen te zien zijn. Het is de bedoeling dat ze bij de mensen thuis komen te hangen. Dus is er een schilderij bij die jou raakt, dan kun je contact met mij opnemen via de mail: catharinahuisman@gmail.com